27 de febr. 2009

Congrés i renovació

Estos dies podem llegir diversos blogs que parlen del Congrés del BLOC. Fins i tot algú aprofita l'avinentesa per insultar a tort i a dret. Una manera ben original, tot i que un punt rabiosa, d'opinar sobre el mateix.

Parlaré un poc jo també del mateix. Sobretot del que espere. Ho puc fer perquè sóc sens dubte la persona que més quilometres ha fet durant tot el procés precongressual.

Encara no està tot tancat, però espere que d'ací al dissabte ho estiga, i celebrem un congrés de noves esperances i noves confiances. Hi haurà una executiva renovada, ben renovada, a la qual se li podran posar inconvenients, però que representa un avanç substantiu en l'aposta d'integrar una nova generació a la direcció del partit i en l'ambició de modernitzar l'organització. Calibrar l'abast d'estes dos variables anirà per barris, però jo estime sincerament que s'ha concretat un marc que ens pot integrar a tots. I per això cal treballar fins l'últim minut.

Este Congrés ha de marcar una nova etapa. El pròxim repte és augmentar bona cosa el to de l'organització i explicar a la societat valenciana la decisió de liderar un Espai Valencià de Progrés. Explicar de quina manera s'ha de fer la política de baix cap a dalt al conjunt de l'organització, enfocar bé el discurs polític i fer córrer com la bona nova la importància de construir l'Espai Valencià de Progrés com a garantia de regeneració democràtica, alternatiu al model caduc de creixement i resposta política a tots aquells que volen seguir sent en el segle XXI valencianes i valencians.

La pròxima Executiva compta amb diversos reptes: Fer equip, liderar el BLOC, donar cobertura a l'estructura municipalista, buscar les millors solucions per a ser més competitius políticament i saber trobar les cooperacions necessàries per garantir la consolidació del valencianisme progressista en les Corts Valencianes. Posar les bases per a ser decisius en la política valenciana.

Jo per acabar, vull aprofitar l'ocasió, per agrair a totes les dones i els hòmens del BLOC el debats que hem fet, simbòlics, ideològics, estratègics, organitzatius, de direcció, que hem tingut, que han passat per moments durs, però que sempre, i així espere que acaben, s'imposa la voluntat d'arribar a acords majoritaris, de gestionar la pluralitat i s'acaba fent allò que li dóna sentit a la política, pactar i construir les solucions.

Vull agrair ben cordialment la confiança de tota la gent que va signar el Manifest "Generació BLOC", el punt de partida del clam renovador, i ben especialment agrair haver aguantat el procés, i ha sigut dur, a persones com Fuset, Rafa Carbonell, Riera o Dimas, per citar els que han estat més pròxims.

Desitge el millor per a la persona que ha de liderar la nau, això serà bo per al BLOC i per al País.

Per a totes i tots,

Bona nit i bona sort!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

per favor Ignasi hi ha que buscar solucions per crèixer organizativament i liderar les tres urbs del país. liderar dic. si no estem a eixes urbs, el valencianisme no tindrà futur. no se pot ser el partit de la cultureta. que tenim però no és això.

Anònim ha dit...

l'enhorabona als qui heu optat per fer política pensant en la gent del país i per dotar-nos d'un instrument atractiu, útil, és a dir, capaç de donar solucions i fer avançar el benestar i els drets de les persones.
ànim
josep