3 de gen. 2008

Trobar llibres

Hui ha estat mirant regals de Reis la meua dona. Coses per a mi estaven en el llistat de les seues búsquedes. En la meua Carta als Reis (en ma casa ja n'hi ha xiquetes, per tant això de fer la carta és tradició obligatòria), he demanat alguns llibres, entre unes altres coses, i es veu que no hi hagut sort. Ha arribat a casa frustrada i m'ha dit "olvidate para Reyes de libros". Els llibres eren l'última edició del "Diccionari Històric del PV" en el qual vaig tindre l'honor de participar, "Política per a un país" llibre de converses amb Enric Morera i "País Complex" dels professors i destacats socialistes Joan Romero i Ximo Azagra.

Pel que sé ha passat per l'FNAC, 80 Mundos i alguna llibreria més, però pareix que resulta massa demanar el trobar llibres a Alacant que siguen d'actualitat, versen sobre el país i damunt estiguen escrits en valencià. No sé de qui serà responsabilitat que això passe: manca de lectors i interés en estos temes a la ciutat alacantina, deficiències en les distribucions, manca d'interés dels llibreters... però estic convençut que això fa mal per a la cohesió i vertebració del territori. Si les reflexions sobre el país no arriben a la seua segona ciutat, mala barraca.

Estes reflexions que normalment naixen a la lluna de València és necessari que siguen conegudes a les comarques meridionals per tal que puga parir-se un mínim debat al sud. Tant per participar, com per queixar-se que són reflexions massa centrades en el cap i casal, com per produir debats paral·lels.

La inserció d'Alacant en un projecte de país és tasca ben complicada, i ho serà més si ni tan sols els mes interessats tenen complicat l'arribar a conéixer les reflexions que en eixe àmbit se'n fan. Tenim un país estretiu i allargat i hem d'acurtar distàncies com siga. Primerament les mentals i per això cal que el debat ens arribe a tots.

Ja en parlàrem llargament d'estes coses. Respecte dels llibres ja els aconseguiré.

Que els Reis siguen esplèndids amb tots!

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Natxo! En València deuen de buscar en un mapa on està geogràficament Alacant. Crec que és també mancança d'interés nostra. La realitat és que la ciutat d'Alacant (la població en general) no té ni relació amb la seua pròpia comarca.
PD "El Celler" de Noah Gordon seria un bon regal

Luis Falcó Maestre ha dit...

abans trobaves aquesta documentacio o en l'historic set i mig o fa menys temps a la llibreria Compas, aixi que et recomane o que t'apropis per compas de la universitat d'Alacant o el demanes a Valencia. Per cert jo també tinc el meu blogger: www.luisfalcomaestre.blogspot.com

Fajardo ha dit...

Ben cert és que cal renforçar la relació d'Alacant amb la resta del país i deixar-se ja de tanta murcianització que està acabant amb nosaltres.

Albert Miret Ballester ha dit...

Hola Natxo. la veritat ès que hem de seguir apropant Alacant amb la resta del país i viceversa.
Salutacions des d'Onda a la Plana Baixa.